čtvrtek 11. února 2010

EDUCAnet propaguje Ostravsko v Evropě

radniční noviny - ostrava JIH

Vloženo | Únor 10, 2010 | žádný komentář

Soukromé gymnázium EDUCAnet v Ostravě-Hrabůvce pokračuje už druhý rok na práci v projektu Comenius-Partnerství. Spolu s partnerskými školami v Anglii, Francii, Polsku a Španělsku zpracovávají naši studenti společné úkoly, diskutují v rámci videokonferencí a postupně se setkávají v jednotlivých městech projektu. Skupiny našich studentů tak prožily už týden ve francouzském Perpignanu, v anglickém Winchesteru a tento týden se vrátili ze španělského města Haro. Na těchto pracovních konferencích si studenti předvádějí přivezené prezentace, pracují společně na nových zadáních, zároveň poznávají školy a život studentů v různých zemích Evropy a v neposlední řadě se zdokonalují v cizích jazycích.

EDUCAnet propaguje Ostravsko v EvropěPro tento projekt připravili studenti již mnoho materiálů, propagujících náš region – ať už to byly prezentace z oblasti historie, geografie či současného života nebo také filmy o duchu Ostravy, o životě v ní, anebo dokonce filmové zpracování regionálních pověstí. Svébytná Ostrava zaujala i hosty z partnerských zemí, kteří zde pobývali v rámci projektu, navštívili industriální ostravské památky, ale i historické a přírodní zajímavosti našeho kraje a jako rarita působil na studenty z Francie a Španělska i samotný sníh.

Kromě tohoto projektu rozvíjí naše gymnázium dále metody e-learningu, na němž je výuka v naší škole od počátku postavena. Všichni studenti mají od 1. ročníku notebook, třídy jsou vybaveny interaktivními tabulemi, k výuce se využívají weby předmětů a elektronické učebnice. Nyní navíc naše škola uspěla v projektu E-learning jako vzdělávací nástroj školy 3. tisíciletí (projekt EU a Moravskoslezského kraje) a má možnost ještě lépe vybavit školu výukovými weby i špičkovou informační technikou.

Naše škola však nežije pouze e-learningem, studenti pracují i na běžných projektech se společenskovědním obsahem, zapojují se úspěšně do soutěží a olympiád, rodinnou a přátelskou atmosféru školy budujeme nejen díky menšímu počtu tříd, ale také při společných návštěvách besed, přednášek a večerních divadelních představení. Vše o projektu Comenius (včetně filmů z Ostravska), o e-learningu i o dalším dění na naší škole najdete na stránkách www.ostrava.educanet.cz .

Hana Kurillová

Žádné komentáře: